8.3.14

100 csodás nap!

A következö 100 napban minden nap egy képet fogok feltenni a facebook oldalamra egy olyan dologról, emberröl, akármiröl, ami aznap boldoggá tett. Ezt az oldalt egy barátnömön keresztül találtam és úgydöntöttem, miért ne? :D http://100happydays.com/ 
Természetesen ti is jelentkezhettek, aki megteszi, sok sikert és persze nagyon sok boldogságot is! :) 

I'm just fine.

Er zijn nog steeds mensen die niet weten dat ik al drie maanden single ben. Jij ook niet? Nou, het is gewoon zo. Jammer. Mijn vrienden vragen ook regelmatig of het goed met me gaat en of ik er over ben. Hier komt de waarheid dan, want ik hou niet van liegen en doen alsof.
Ik ben over hém. Ik ben niet over het hele gebeuren. Vanochtend zat ik op mijn bed, met mijn examenbundels en ik dacht: het is een zaterdag en ik zit alleen thuis op mijn bed te leren. Zo was het niet vroeger.. Het zijn die kleine dingen die ik nog steeds niet kan accepteren soms. 
Daarom heb ik nieuwe dingen gevonden, om mezelf bezig te houden. Ik sport meer, ik leer Spaans, ik dans, ik doe dingen voor mijn toekomst.. Zo probeer ik die leegte te vullen, die kleine momenten van: ik ben alleen. En het werkt, meestal. 
Ik heb een aantal dagen geleden (dankzij een vriendin) een website gevonden, http://100happydays.com/ waar je dus 100 dagen lang, elke dag, blij moet zijn en ook eraan moet denken dat je blij bent. Tijd vrij moet maken om blij te zijn. Dat is precies iets wat ik nodig heb, dacht ik. Aan het einde moet je bij aanmelden aangeven hoe blij en gelukkig je op dit moment bent en dat was harder dan ik dacht. Ik voel me goed, maar niet geweldig. I'm just fine. En ik wil me veel beter voelen dan dit. Ik zal dus vanaf vandaag elke dag een moment van mijn dag met jullie delen op mijn facebook pagina https://www.facebook.com/tikkaooblog , een moment waarop ik blij was. 
Jullie kunnen ook meedoen, het kan alleen maar positief uitpakken volgens mij. :) 

3.3.14

beszélgessünk!

Csak akinek szól, másnak talán ez nem annyira érdekes.. :)

Nincs igazad. Nem mindig másokért csinálok dolgokat. Talán egy részem valakiért akart mindig ittmaradni, mikor hazamentünk. De nem minden miatta volt. Talán az is számított, hogy senki sem látott szivesen, azok a nézések.. Csak azt már megoldottam és most igenis, csakis saját magam miatt szeretném csinálni azt, amit szeretnék. Persze, hogy meg van rá az esély, hogy ott majd találkozom megint valakivel, aki miatt ott szeretnék maradni több ideig is, de nem pont ez az, amit akartok..? Talán nem azért nem akarod megengedni, mert szerinted rossz döntés, hanem mert félsz elengedni. Ti szoktátok mindig mondani, hogy csak tetetem, hogy béna vagyok. Van benne valami. Ha nagyon akarom, akkor elérem amit akarok, ezt tudod jól. Azt a két hetet Olaszországban is túléltem és ha mégegyszer mehetnék, biztos, hogy mennék. Igenis tudok egész nap keményen dolgozni, sokáig fentmaradni éjszaka, söt még föztem, mostam, takarítottam is! De ahogy mondtam, nem látom értelmét, hogy mindezt itt tegyem. Nem éri meg. Nem érzem magam jól, nem látom értelmét, hogy tovább itt maradjak. Nem csak nyáron akarok napsütést, nem akarok mindig sültkrumplit enni, ha elmegyek valahová. Nem akarom abban a kisvárosban élni a college student életemet valami társaságban. Olyan helyen szeretnék lenni, ahol jól érzem magam, ahol süt a nap és úgy érzem, jó ott lenni és megéri keményen dolgozni. Nekem ez egyáltalán nem a pénzröl szól, és azért sem érdekel az a része a történetnek, mert ha olyant csinálok, amit szeretek csinálni, akkor igenis tudok dolgozni érte. Szerintem nincs értelme ennyit aggódni ezen. De ha szerinted jobb, ha a következö éveket is itt töltöm, de tudd, hogy egyáltalán nem boldogan, akkor legyen. Csak nem tudom mégis hogyan dolgozzak meg azért, hogy elérjek bármit is, mert azt sem érdekel, ha nem érek el semmit. Nem azért nem járok be a suliba mostanába, mert lógni akarok, hanem azért, mert nem látom értelmét annak, hogy még oda járjak. Semmi újat nem mondanak és ha kérdezek, úgysem kapok rá választ. Jobb dolgokkal is tölthetem az idömet, mint ott ücsörögni. Akármennyire is érdekel, hogy mit tanítanak az egyetemen, ha kinézek az ablakom és rosszul leszek a sok laposságtól és esötöl, nem tudok koncentrálni. És ha nem sikerülne, akkor mi van? Visszajövök, mondhatod, hogy igazad volt, meg hogy te megmondtad és akkor majd kitalálok valami mást. Ittenre már megvan a helyem, máshol még kaphatok helyet. Nee heb je, ja kan je krijgen. Csak hadd próbáljam meg..