23.6.11

autóverseny, vidámpark és hollandia

Még élek! Csak mostanában más dolgom van a blog helyett.. Már majdnem nyári szünet, már csak még egy hét! Úgyhogy gondoltam mivel épp ráérek, írok pár sort. :) 'pár' sort. :D
Két héttel ezelött autóversenyen voltam a barátommal Zandvoortban. Nem nagyon érdekelnek az autók meg az ilyesmik, de volt két ingyen belépöje úgyhogy mondtam, hogy vele megyek. Szombaton és hétfön voltak a versenyek, mi mind a két napon ott voltunk. Szombaton esett az esö mikor odaértünk, de ilyen fedett ülöhelyes izé volt. Ahová a szél befújta az esöt. :D Nem értek hozzá, úgyhogy a versenyröl nem sokat tudok mondani. Egy autó felborult és hatszor forgott a levegöben, majd fordítva megállt. A bácsi kiszállt, integetett és a verseny ment tovább. Én utána már csak tátott szájjal ültem. :D Ami nekem fura volt, hogy rengeteg család volt ott. Kicsi gyerekekkel. Én jobban élveztem a gyerekeket, mint a versenyt. Akárhányszor jött egy autó, felugrottak és elkezdtek kiabálni. Ök biztos jobban értettek hozzá. :D Egy idö után már énis csatlakoztam. :D Mikor odaértünk és láttam a sok kicsit arra gondoltam, hogy az én gyerekeim tuti nem kellene itt üljenek velem.. De mivel láttam, hogy mennyire élvezik, eldöntöttem, hogy ha nincs kedvem hozzájuk, majd elküldöm öket az apjukkal autóversenyre. (Mikor épp egyetlen autó sem volt látható, kicsit unatkoztam, azért az ilyen ötletek.. :D) Én élveztem nagyon a hosszú hétvégét. :) Zandvoort aan Zee a tenger mellett van, úgyhogy a tengerparton is jártunk. :)
Tegnap voltunk vidámparkban az osztállyal. A sulival. Meg mégegy másik sulival. :D Efteling-be mentünk. Tökre nagyon vártam és mikor odaértünk, barátnömmal egymásra néztünk és egyszerre mondtuk: Ez az Efteling?! Milyen félelmetes hely.. :D A bejárat valami kalapra hasonlító izé ami sötétzöld-fekete színü.. :D Érdemes elmenni, mert rengeteg sok minden van! Az egyetlen dolog ami nekünk nem tetszett, hogy rengeteget kellett sétálni, meg nagyon könnyen el lehet tévedni. (adnak térképet, de mi még azzal is eltévedtünk. :D) Sok helyen lehet enni meg inni, söt volt olyan hely ahol sorbanállás közben is volt egy autómata ahol fagyit, csokit, ennit, innit lehetett venni. :D Tegnap nem voltak olyan hosszú sorok, úgyhogy szerencsénk volt. :) Az ottani 'souvenier' boltba nem találtunk semmit. Gyerekeknek van ott minden, de mondjuk ha valamit a szüleidnek, vagy éppen a barátodnak.. (A) akarsz venni.. hát, én nem találtam semmit. Minden olyan gyerekes volt. És amin jókat nevettünk a barátnömmel: voltak mindenféle plüssök, majdnem mindegyik 20 euró körül.. és mindegyik olyan csúnya volt.. :D Szóval.. ha csinálsz valamit és ilyen drágán akarod eladni.. akkor miért nem csinálsz egy szépet? :D A játékok mind szuppper biztonságosak és vannak olyanok, amire mozgássérültek is felülhetnek. :O Minden korosztálynak van mindenféle. És mikor mentünk ki, kaptunk egy ajándék CD-t is. :D Szerintem nagyon jó hely, érdemes elmenni! :)
Még egy utolsó téma: hollandia. Én Rotterdamban lakom, ami beletartozik a Randstadba, szóval egyike a legzsufisabb városnak. Ahol rengeteg külföldi is lakik. Ezzel ellentétben a barátom valamivel feljebb lakik, a Randstad-on kivül egy nyugis kis igazi holland városban. Mikor nála vagyok néha tényleg furán néznek rám az utcán, mert hogy túl hangos vagyok. :D Nekem eddig ez nagyon fura volt, mert én hozzá voltam szokva a nagyvároshoz. Legutóbb mikor nála voltam, elmentünk este 'bulizni'. Mikor bementünk, megkérdeztem, hogy merre kell menni a nagyterembe ahol hangos zene van. Aztmondta, hogy de hát ez minden.. Mindenki csak ült és beszélgetett.. úgy nézett ki, mint valami éjszakai kávézó.. :D Egy órát ültünk ott, mikor én meguntam és felálltam és elkezdtem táncolni és öket is felrángattam. Tök komolyan úgy néztek rám, mintha valami ürlény lettem volna egy másik bolygóról. Aztán úgy döntöttek, hogy ök fáradtak, menjünk haza. Kicsit csalódott voltam így mikor hazaértünk hozzá, meg is kérdeztem, hogy mindig így néz ez ki..? Aztmondta igen. És akkor most jön Rotterdam: Rotterdamban van egy Hollywood Music Hall nevü szórakozóhely.. 7 disco egy épületben. Tehát tényleg 7 hatalmas terem, mindegyikben másik stílusú zene és mindig rengetegen vannak. Rotterdamban senki nem néz meg, ha az utcán kiabálsz vagy nevetsz vagy ugrálsz. (nemtudom, néha ha valamit látok ami tetszik olyankor ugrálok. :D) Ha holland újságot olvasol, minden nap lehet találni valamit Rotterdamról: verekedés itt, 11 éves gyerek megölte játszópajtását ésatöbbi.. Én ezt mind elmondtam a barátomnak és ö is úgy nézett rám, mintha a Marsról jöttem volna és aztmondta, hogy már alig várja, hogy elköltözzek onnan. :D Utána én még sokat gondolkoztam ezen.. Ez egy ország. Két város.. Különbözö helyeken, másfajta emberekkel. Hogy lehet az, hogy Rotterdam ennyire.. olyan amilyen és ahol ö lakik meg olyan nyugis? Remélem, hogy az hely nyugis is marad. :) De még mindig zavar, hogy ekkora a különbség..
Nemtudom mikor írok legközelebb, és bocsánat ezért, hogy ilyen össze-vissza irogatok néha.. De nem érek rá. :(
Mindenkinek kellemes nyári szünetet! :)